Eerste hulp verlener

Eerste hulp verlenen leert u tijdens de EHBO cursus. U leert wat u moet doen, maar ook wat u niet moet doen als een collega, huisgenoot of kind plotseling uw hulp nodig heeft.

De duur van de cursus is 13 avonden van 2,5 uur. Ook een cursus overdag behoort tot de mogelijkheden. 4 dagen van 8 uur. Eigenlijk is het onverantwoord wanneer u het niet doet.

De cursus wordt afgesloten met een examen en u ontvangt een diploma van Het Oranje Kruis Voor het geldig houden van het diploma is het volgen van herhalingslessen noodzakelijk.

Doelgroep

Iedereen, ouder dan 15 jaar kan in principe deelnemen aan deze cursus.
Om het examen te halen dient u wel 16 jaar te zijn en dient u fysiek in staat te zijn, een reanimatie correct en voldoende lang uit te voeren.

EHBO diploma

Elke EHBO cursus wordt afgesloten met een examen waarin zowel de opgedane kennis als de praktijkvaardigheden worden getoetst volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. U ontvangt na het behalen van dit examen een diploma.

Aansprakelijkheid

Als houder van een geldig Diploma Eerste Hulp / EHBO-diploma bent u zonder extra kosten verzekerd tegen aansprakelijkheid voor schade aan zaken of personen wanneer zij eerste hulp verlenen. EHBO Almelo leidt op voor een diploma van het Oranje Kruis, hiermee heeft u altijd de rugdekking via deze verzekering. Kijk voor meer informatie op de website van het Oranje Kruis over aansprakelijkheid.

Diploma geldig houden

Uw EHBO diploma is 2 jaar geldig. Voor het geldig houden van het diploma is het volgen van herhalingslessen noodzakelijk. Bij ons kunt u als lid, ieder jaar uw 5 herhalingslessen in de avondblokken gratis volgen.

Kosten

De kosten voor de avondcursus bedragen € 195,00

de kosten voor een dagcursus bedragen € 295,00